İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Antalya zirvede

Antalya zirvede

Yabancılara yönelik gayrimenkul satışında rekor kıran Antalya, İstanbul’u geride bırakarak zirveye yerleşti. Türkiye’de gayrimenkule en fazla yatırım yapan ülke ise Almanya oldu.

ALMAN YATIRIMCI İLK SIRADA

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların Türkiye’ye yaptığı yatırımlara ilişkin geniş kapsamlı bir araştırma yaptı. Araştırmada dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Verilere göre alan bazındaki yatırım oranı geçen yıla göre yüzde 143.7 oranında artış gösterdi. Araştırmada Antalya, 2018 yılında yatırım için en fazla tercih edilen il sıralamasında İstanbul’u geride bırakarak zirveye yerleşti.


İKİNCİ SIRADA ARABİSTAN


Yüzölçümü olarak 2018 yılında en fazla yatırımın Almanya’dan yapıldığı vurgulanırken, Almanya’yı Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, Fransa, Filistin, İngiltere, Kuveyt, Katar ve Yemen izledi. Yatırım tercihinde ilk 10 il sıralaması ise şöyle oluştu: Antalya, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Muğla, Manisa, Aydın, Yalova, Bursa ve Ankara. 2017 yılında 1’nci sırada İstanbul yer alıyordu.


TURİZM VURGUSU


Yabancı yatırımcının Antalya ilgisinin yeni olmadığını kaydeden Antalya Emlakçılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Tat, “Geçmiş senelerde de bu ilgiyi gördük. Ancak 2018 yılı çok daha yüksek seviyelerde geçti. Özellikle turizm niteliği olan ilçelerde çok sayıda gayrimenkul satışı yapıldı. Zaten İstanbul gibi bir kentin Antalya’nın gerisinde kalması ilginin boyutunu rakamlarla ortaya koyuyor” dedi.


GURBETÇİ DE LİSTEDE


Antalya’nın birçok ilçesinde yabancı yatırımcı yoğunluğu yaşandığını kaydeden Kadıoğlu Emlak Yatırım Danışmanlık şirketi sahibi Alptekin Kadıoğlu, Hürriyet muhabirine şu bilgileri aktardı: “Almanlar, Ruslar ve İranlıların yoğun ilgisiyle karşı karşıyayız. Yabancı yatırımcı daha çok daire satın alırken, gurbetçiler arsaya yönelmiş durumda.”


HAREKET DEVAM EDECEK


“2018 yılında yaşanan döviz hareketleri de yabancı yatırımcıyı Antalya’ya yöneltti. Daha önce 100 bin Euro’ya satılan bir daire yabancı yatırımcı için bir anda yarı fiyatında azıldı. Bu da talebin neredeyse iki katına çıkmasını sağladı. Şu an Döşemealtı’nda yaptığımız satışların yüzde 90’ı yabancıya yönelik. Biz bu hareketin 2019 yılında da devam etmesini bekliyoruz.”



Kategoriler
0532 136 81 34

emlakhizmeti.com, Tüm Hakları Saklıdır.

tr.flatfy.com
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Whatsapp