İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

TAPU NEDİR ?

TAPU NEDİR ?

Önemli bir yasal araç olan tapu, belirli bir mülkün kime ait olduğunu gösteren yazılı bir belgedir. Birisi ev almaya hazır olduğunda, mal ve mülkiyet haklarını yeni ev sahibine devretmek için bir sözleşme imzalamalıdır.

Birçok mülkiyet anlaşmazlığı sadece tapu üzerindeki isimler kontrol edilerek çözülür. Pek çok ülkede tapular kamuya açık olduğundan, bir senet kaydı yapmamak sorunlar yaratabilir. Örneğin, kaydedilmemiş bir tapu, asıl sahibi ölünce mirasçıları için sorun yaratabilir.

Ev Tapuları Nasıl Farklılaşır?

Bir mülke tamamen veya kısmi olarak sahip olabilirsiniz ama asla bir başkasına ait olandan daha fazlasını transfer edemezsiniz.

Öte yandan bir ev tapusu mülkün mülkiyetinin kanıtını sağlar. Çoğu ülkede, mülk tapularının dosyalanması ve noter tasdikli olması gerekir. Bazı durumlarda, bir sözleşmenin imzalandığını onaylayabilecek tarafsız bir tanığın bulunması gerekir.

Ev Tapuları Ne İçerir?

Farklı devletler, bir evin tapusunun içermesi gereken bilgi türüyle ilgili çeşitli kurallara sahiptir. Ancak, genel olarak, bir tapuda mülk hakkında ayrıntılı bir açıklama yapılmalı ve eski sahipleriyle yeni mal sahibi hakkında ayrıntılı bilgi verilmeli ve imzalarını da içermelidir.

Mülkiyetin şimdiki ve gelecekteki sahiplerinin belirlenmesine ek olarak, bir ev tapusu, bir mülkün yasal olarak devredilmesine izin veren belirli bir dili içermelidir. Aynı zamanda, yasal olarak yeni mülk sahibine teslim edilene kadar bir işlem yürürlüğe giremez.

Tapu Türleri

İşlemler iki geniş kategoriye ayrılır: resmi işler ve özel işler. Çoğu durumda, mülk transferleri özel işlerin kullanılmasını içerir. Resmi işler mahkeme kararları ile bağlantılı olarak kullanılır.

Sonuç olarak;

Ev tapuları mülk sahiplerini ve haklarını tanımlayan belgelerdir. Bir ev satın alıyorsanız, tapuda bulunan korumalar ve garantiler hakkında sorularınız varsa, emlak danışmanınızla görüşmek en iyi yoldur. Konuyla ilgili tüm detayları size aktaracak ve gereken tüm işlemlerinizi adınıza hazırlayacaklardır.

Bütçenizi nasıl etkileyeceğini anlamak için böylesine büyük bir satın alım yapmadan önce bir finansal danışmanla da konuşabilirsiniz.



Kategoriler
0532 136 81 34

emlakhizmeti.com, Tüm Hakları Saklıdır.

tr.flatfy.com
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Whatsapp