İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

YETKİ BELGESİ OLMAYAN EMLAK İLANI VEREMEYECEK...

YETKİ BELGESİ OLMAYAN EMLAK İLANI VEREMEYECEK...

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan gayrimenkul sektöründe yapılacak olan sosyal regülasyonların emlak işletmelerine, çalışanlarına ve tüketicilere birçok yeni hak kazandıracağını söyledi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan gayrimenkul sektöründe hayata geçirilecek sosyal regülasyonların emlak işletmelerine, çalışanlarına ve tüketicilere birçok yeni hak kazandıracağını söyledi.

TÜGEM Başkanı yaptığı açıklamada “Yeni yönetmelik çerçevesinde 05 Aralık 2019’dan sonra yetki belgesi olmayan işletmeler emlak aracılık faaliyetlerinde bulunamayacak. Galericiler, sigortacılar, bankalar, yönetim ve danışmanlık firmaları mesleğimizi yapamayacak. Yetki belgesi olmayan işletmeler ve yetkilendirme sözleşmesi olmayan portföyler ilan sitelerine girilemeyecek. Sahibinden olan ilanlarda malik kontrolü sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Çalıştayda Beklentilerimizi Dile Getirdik

Ticaret Bakanlığı'nca İstanbul’da gerçekleşen “Emlak Müşavirliği ve Emlak Sektöründe Yaşanan Uyuşmazlıklar” çalıştayında dernek olarak ihtiyaç duyulan regülasyonları yüz elli sayfalık bir rapor ile ilgili daire başkanlarına sunduklarını belirten Akdoğan “Özellikle tüketicilerin yaşadığı sıkıntıları aşmamız için ilan girişlerinde düzenlemelere ihtiyaç duyuyoruz. Aslında taşınmazın maliki olmayan gerçek kişilerin yetki belgesi olmayan işletmelerin, yetkilendirme sözleşmesi olmayan portföylerin ilan girişlerine izin verilmemesi gerekiyor. İlan başlıkları ve içerikleri haksız ticari uygulamalara neden olmamalı. Günlük kiralık konusunda acil düzenlemeler yapılmalı. Emlak işletme isimleri ile portal üyelikleri aynı olmalı. TTBS sistemi geliştirilmeli” açıklamasında bulundu.

Regülasyonları Bekliyoruz

Öncelikle 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda yapılacak değişikliği beklediklerini söyleyen TÜGEM Başkanı “Yönetmeliğe ilişkin aykırılıklarda cezai şartların caydırıcı olmasını büyük önem taşıyor. Özellikle sigorta sektöründen yaptığımız incelemeleri toplantıda paylaştık. Ayrıca tapu ve belediye entegrasyon ihtiyaçlarımız, mevzuat ve uygulamada karşılaşılan sorunları kapsamlı olarak dile getirdik. Tüketici uyuşmazlıklarının nedenlerini ve çözüm önerilerimizi ifade ettik. Çok net olarak bizler TÜGEM olarak mesleğimizin diğer ülkelerdeki gibi saygın, nitelikli ve etik kurallara uygun olarak ifa edilmesini önemsiyoruz'' şeklinde konuştu.

Yönetmeliğimize Sahip Çıkacağız

Taşınmaz ticareti yönetmeliği dernek olarak destek verdiklerini ve sahip çıkacaklarını belirten Akdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Daha önce isteyen herkes emlakçı olabiliyordu. Şimdi ise emlak işletmesi açarken lise mezuniyeti, mesleki yeterlilik belgesi gibi kişisel yeterliliklerin yanı sıra ofis için de fiziksel şartlar isteniyor. Özellikle emlak işletmesi olan yerde başka iş yapılamayacak olması, sanal ofislere izin verilmemesi, denetim ve takiplerin cezalar ile yaptırıma dönüşmesi ile haksız rekabete neden olan aracılar ortadan kalkacak. Mesleğimiz hak ettiği itibara kavuşacak.”



Kategoriler
0532 136 81 34

emlakhizmeti.com, Tüm Hakları Saklıdır.

tr.flatfy.com
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Whatsapp